Το Slovak Medical University in Bratislava (SMU) είναι ένα κρατικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας και συνεχίζει επάξια την παράδοση της ιατρικής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης της Σλοβακίας.

Ιδρύθηκε με τη συγκεκριμένη ονομασία το 2002 με τις νομοθετικές πράξεις Act No. 401/2002 Coll και Act No. 131/2002 Coll. ως μετεξέλιξη της Slovak Postgraduate Academy, η οποία λειτουργούσε από το 1953 προσφέροντας εξειδικευμένη κατάρτιση σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών σε επιστήμονες αποκλειστικά του τομέα της Υγείας.

Διαθέτει αγγλόφωνο τμήμα Ιατρικής από το 2012 και έχει τη δική του πανεπιστημιακή κλινική.

Ήδη φοιτούν σε αυτό αρκετοί Έλληνες φοιτητές καθώς και φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Είναι αυτόματη η αναγνώριση του πτυχίου στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες και τα δίδακτρα ανέρχονται στις 9.000 ευρώ ετησίως.

Slovakia

ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης: από 1η Μαϊου 2004
Πληθυσμός: 5,5 εκατομμύρια
Πολιτικό σύστημα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Πρωτεύουσα: Μπρατισλάβα
Νόμισμα: Ευρώ
Eπίσημη γλώσσα: Σλοβακική
Θρησκεία: Καθολικός Χριστιανισμός


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

H Σλοβακία είναι μια χώρα 5.500.000 ανθρώπων στην καρδιά της Ευρώπης και συνδέεται με τις γειτονικές χώρες μέσω του ποταμού Δούναβη.
Το 1993 έγινε το «βελούδινο διαζύγιο» της Σλοβακίας με την Τσεχία και έκτοτε η χώρα οδεύει ανεξάρτητη ακολουθώντας τη δική της ιστορική πορεία.
Η Σλοβακία προσχώρησε και έγινε επίσημα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Μαϊου 2004, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2008 εντάχθηκε στη ζώνη του ευρώ. Στη Σλοβακία εδρεύουν δύο από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, το ένα στην Μπρατισλάβα και το άλλο στο Κόσιτσε.


ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
Η Μπρατισλάβα ως πρωτεύουσα είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό περίπου 600.000 κατοίκους. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας στις όχθες του ποταμού Δούναβη, στα σύνορα της Σλοβακίας με την Αυστρία, ενώ βρίσκεται κοντά και στις χώρες Ουγγαρία και Τσεχία.

Πρόκειται για μια ζωντανή πόλη που βρέχεται από τον ποταμό Δούναβη ο οποίος διασχίζει το κέντρο της δίνοντας μια ξεχωριστή ομορφιά.

Κατά το παρελθόν υπήρξε η πόλη στέψης των Ούγγρων βασιλέων και διαθέτει πλούσια κληρονομιά μεσαιωνικής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής με πλήθος κλασσικών κτιρίων μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιό της. Διαθέτει μια γοητεία που προσομοιάζει με αυτήν της Βιέννης που απέχει μόλις 50 χλμ.(μισή ώρα).

Η Μπρατισλάβα συνδυάζει κουλτούρα και πολιτισμό, μουσεία και νεολαία, εκθέσεις τέχνης, πολλά πάρκα και περιπλανήσεις και μπορεί να θεωρηθεί ιδανικός προορισμός για κάθε νέο άνθρωπο που θα ήθελε να φοιτήσει στην Ευρώπη και μάλιστα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.