Το Emfasis Foundation είναι ένα κολεγιακού τύπου κέντρο προετοιμασίας υποψηφίων φοιτητών για ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ και ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ σε μερικά από τα πιο φημισμένα και ιστορικά Πανεπιστήμια της κεντρικής Ευρώπης.

Η προετοιμασία των υποψηφίων γίνεται από το διδακτικό προσωπικό της EMFASIS στα μαθήματα ΧΗΜΕΙΑΣ και ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ κατά την περίοδο του θέρους και σε ένα σύνολο 120 περίπου ωρών για την είσοδο στις σχολές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής, προκειμένου οι υποψήφιοι να ανταποκριθούν επιτυχώς στις εξετάσεις εισαγωγής σε ποσοστό 100%.

Οι Σπουδές γίνονται στην Αγγλική Γλώσσα και διαρκούν οι μεν Ιατρικές και Οδοντιατρικές 6 χρόνια, οι Φαρμακευτικές 5 χρόνια και οι Πολυτεχνικές 3 χρόνια για το BACHELOR και 2 χρόνια για το MASTER.
Οι Σχολές που η EMFASIS εκπροσωπεί στην Ελλάδα βρίσκονται στο έδαφος των χωρών της ΤΣΕΧΙΑΣ και ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ.

Πρόκειται περί Κρατικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με πολύχρονη παράδοση, τεράστιο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο και υψηλό επίπεδο Σπουδών.

Τα πτυχία των Σχολών αυτών αναγνωρίζονται αυτόματα στην Ελλάδα και αποκτάται αμέσως και άνευ εξετάσεων η Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος για τους πτυχιούχους.

Το EMFASIS FOUNDATION CENTRE ή για λόγους συντομίας η EMFASIS ιδρύθηκε το 1999 από τον Μένανδρο Εμφιετζόγλου και έκτοτε λειτουργεί κατά τα πρότυπα έγκριτων Ευρωπαϊκών Κολεγίων, έχοντας στο ενεργητικό του εκατοντάδες φοιτητές, πολλοί εκ των οποίων σήμερα πλέον είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες-επιστήμονες.
Από τους πρόχειρους υπολογισμούς μας η EMFASIS αποστέλλει το 60% περίπου των ενδιαφερομένων να εγγραφούν στα Πανεπιστήμια της κεντρικής Ευρώπης.
Τα Πανεπιστήμια με τα οποία έχει η EMFASIS επίσημη συνεργασία είναι τα εξής :

Comenius University in Bratislava (Faculties of Medicine, Dentistry and Pharmacy)
Charles University in Hradec Kralove (Faculties of Medicine, Dentistry and Pharmacy)
Pavol Josef Safarik University in Kosice (Faculty of Medicine and Dentistry)
Slovak University of Technology in Bratislava (Faculties of Architecture, Civil Engineering and Mechanical Engineering)